Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani( Al-Faatihah 1:1 )

Sunday, January 29, 2012

pakaian akhir zaman...



Bismillahirahmanirrahim...




assalammualaikum semua blogger otai2 semua..dan salam dunia blogging..i m come back now at Hijau Itu Bumi Tuhan alhamdulilah la masih hidup lagi di muka bumi Allah SWT ni...


hari ni incik hijau nak cerita pasai pakaian di akhir zaman sekarang....


kenapa ramai sangat yang suka pakai pakaian yang tidak menutup aurat...walaupun pakai tudung tapi seluar ketat lengan baju pendek kan aurat tu..80% yang incik hijau tengok pasai pakaian macam ni...boleh kira la yang pakai baju kurung..kebanyakan pakaian yang ketat-ketat...

kenapa kaum perempuan ni suka pakai pakaian macam 2..??

bagi incik hijau la...
  1. sebab nak nampak cantik pakai pakaian macam tu...
  2. nak meningkat kes rogol dan cabul...
  3. seksi bila lelaki melihat keseksaan yang dilihat oleh kaum lelaki...
  4. berdosa menujuk aurat kepada bukan muhrim...
  5. dan sebagainya

jenis pakaian yang di pakai oleh kaum perempuan...

  1. seluar legging/ketat [nampak ketul2 paha]
  2. baju ketat [nampak body]
  3. baju tiada lengan [nampak lengan gebu]
  4. baju nampak dada [yang tidak bertudung]
  5. dan sebagainya


jangan pakai pakaian macam ni bukan semua lelaki  suka pakaian macam ni ..!!!!

mata incik hijau ni memang tak boleh nak control..hanya iman sahaja yang mengawal nya...tanpa iman kita lemah dan jatuh..

macam ni kan sejuk mata incik hijau ni...

cuba golongan tersebut menukar imej korang ,pakai baju kurung or baju menutup aurat dari atas hingga bawah...tiada seurat rambut terkeluar dari tudung..sejuk ja mata incik hijau dan kaum lelaki...seperti entry sebelom ini...
  1. SINI
  2. SINI
incik hijau cuba nasihat tapi hanya sia-sia sahaja....incik hijau tak mau umat islam lena dengan dunia yang hanya sementara....


nota hijau: sedar la wahai kaum perempuan...biar buta fesyen dari kita pakai fesyen akhir zaman....

4 comments:

haniekunie said...

betui3

~eZmALiZa~ said...

biasalah..dunia akhir zaman... nak berfesyen tapi tak kene tempat dan lgsg tidak bersesuaian.. hmm... good entry incik angah :)

incik hijau said...

@haniekunie hehehehe ramai yang jahil agama lagi...

@~eZmALiZa~ dunia dalam kehancuran kan ezma kan...npew tak like..

baby boo said...

thanks atas tguran..masih berusaha.. bru jer packing shawl2..xnk pakai dh! huhu

 

Copyright 2013 © Hijau Itu Bumi Tuhan. Design by Ayu Barbydol