Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani( Al-Faatihah 1:1 )

Monday, February 6, 2012

EFCM drag day & family day at kampung gajah




Bismillahirahmanirrahim...




assalammualaikum semua pembaca Hijau Itu Bumi Tuhan 


ahamdulilah la masih dipanjang kan umur untuk incik hijau blogging lagi di sini...

incik hijau ada story baik punya...

pada hari sabtu yang lalu warga EFCM telah melibatkan diri dalam program family day & drag dekat kampung gajah...incik hijau hanya meramaikan suasana,incik hijau di perlawa oleh salah seorang ahli EFCM itu..kerna beliau keseorangan tidak berteman so incik hijau teman la beliau kan...

kami bergerak di bagan serai pada jam 02.00 AM dalam keadaan jalan yang gelap dan sunyi..apa lagi kami try menambah kelajuan pada jentera kami....kami melalui jalan lama yang tiada orang disitu,pada kejadian tersebut mata yang mengantok terus jadi tak mengantok kerna kesejukan..tiba di gelong pepuyu jalan palaing tiada orang yang lalu lalang di kawasan itu...mula masuk kami hanya jumpa sebiji kereta yang ingin keluar di jalan tersebut...semasa kami menuju ke jalan keluar gelong pepuyu hanya ada sebiji yang ingin masuk kedalam nya...lalu kami tiba la di kawasan kampung gajah pada sekitar jam 03.30 AM time tu semua orang sedang nyeyak di buai lena yang panajang...

ingat sampai boleh tido la..tapi hanya minpi di waktu pagi..kerna homestay belah geng utara tidak kami jumpai lalu kami hanya jumpa budak EF belah KL yang jumpa kami time menuju ke homestay geng utara..lalu beliau menbawa kami ke pasir salak resort...dalam hati ni sedap la dapat tuido kan...lepas tu tanya berapa kos resort 2.??1 rumah RM 160...!!!dengar2 macam tu terus tak jadi nak tido..sampai la kesokan harinya...kami tiba di kawasan drag kampung gajah pada 06.20 AM orang yang pertama sampai ke track pada hari tersebut...register dulu,lepas tu terus mandi pagi kami..lepas mandi kawan incik hijau tu raning enjin nya..untuk kepuasan maxsimun pada nya....ok jom usha gambar drag disana dan jenis kereta disana....


jentera-jentera yang baru lepas raning enjin 


EK9 pun ada...


barisan EF


barisan EF belah hujung


the all machine


barisan EX


barisan EX


semua jentera keluar dari barisan masing-masing


berkumpul di sana dulu...


kelas C iaitu enjin B16 vtec


kelas  C B16 sebanyak 40 jentera honda termasuk EF,EX,CR-X


yang ni kelas A iaitu kategori open  enjin 2 liter

nota hijau /: ok la setakat ni saja yang incik hijau boleh cerita kan pasai event EFCM itu..kerna ada new event yang incik hijau update lagi...hope korang suka dengan entry ni dari event EFCM ni...sekian walaikummsalam dan terima kasih semua blogger

6 comments:

shahjiehan said...

style laaa... kete aku xlayak masukk.. demmmm

incik hijau said...

@shahjiehan masuk la kelas E enjin NA je...heheheh

haniekunie said...

baru le jelas kelihatan.. ini letak video gelap gelita.. :P

incik hijau said...

@haniekunie heheh video xupload lagi la..sure sakit teliga nya bila dengar...

Syakir Rahman said...

weyh...nnt kalo ade event mcm ni ajak aku skali...hihihihi...

incik hijau said...

@Syakir Rahman mana la aku tahu hg nk join ke x..hahaha

 

Copyright 2013 © Hijau Itu Bumi Tuhan. Design by Ayu Barbydol