Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani( Al-Faatihah 1:1 )

Monday, January 16, 2012

hari peladang penternak dan nelayan di parit buntar



Bismillahirahmanirrahim...

assalammualaikum...

alhamdulilah la masih dipanjang kan umur untuk incik hijau ni berblogging di Hijau Itu Bumi Tuhan lagi...
hari ni incik hijau ada story sikit pasai "hari peladang penternak dan nelayan peringkat kebangsaan" yang bertempat di parit buntar padang dearah jalan pekan lama parit buntar....sambutan nya sangat meriah la..ada permacam produk yang besar,sederhana dan kecil...

ok la mari kita tengok gambar yang telah diambil untuk semua pembaca blog Hijau Itu Bumi Tuhan


jentolak yang dulu nya mengunakan kerbau...sekarang sudah guna mesin fuhh maju kan..hahaha..




kerapu naga dari jepun


nenas bulat yang susah nak dapat di malaysia..


ikan kelisa or arwana merah





udang galah yang molek..



cendol santan sawit sedap jugak..


projeck mega incik hijau


produk dari kuala kurau




produk dari bukit gantang


buai buatan kayu..:)

nota hijau :- hari cuti di penuhi hangout dengan family...and sory photo ni ada yang kena rotate right tadi tapi stay jadi macam ni...


2 comments:

anismelon said...

booth veterinar xde ke..huuuu..pg erk hari peladang..anis yg patut telibat pon xpg..weee

incik hijau said...

@anismelon owh yeke...sbb dkt gan angah..so kalau xg rugi la..ehhehe

 

Copyright 2013 © Hijau Itu Bumi Tuhan. Design by Ayu Barbydol