Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani( Al-Faatihah 1:1 )

Wednesday, November 30, 2011

game





Bismillahirrahmanirrahim


assalammualaikum....

hai semua reader semua...

masih di beri peluang untuk blogging di Blog Hijau Itu Bumi Tuhan ni..alhamdulilah la..jari jemari ni masih lembut nak menaip lagi kan..hahaha

hari ni incik hijau nak story sikit pasai game yang boleh melalaikan iman dan akhlak seseorang umat islam....

yes game untuk lepas kan tension bila kita tengah pening,penat dengan kerja seharian kita semua kan..
tapi jangan la kita main game sampai tak ingat dunia kan..solat sure kita tinggal kan...tangjungjawap entah buat entah tak kan..

ramai yang incik hijau tengok remaja belasan tahun suka habis kan masa dengan game yang tak dapat apa.,..
yes incik hijau jugak kaki tegar tapi boleh control lagi hobi tersebut kan...hanya bila boring sahaja boleh and semua kerja da siap baru la jumpa dengan game...bila incik hijau masuk CC[cybercafe] je kan..budak-budak bawah umur pun ketagih bermain game sampai lewat malam...time incik hijau dulu kena study je computer,tv, jangan harap la nak pegang dan tengok...tapi sekarang budak-budak baru je selesai sesi persekolahan je terus masuk CC kan..untuk apa.??untuk main game kegilaan mereka..siap yang datang mak ayah hantar dan jemput balik lagi...betapa baik nya mak ayah diaorang kan...UNTUNG LAA ada mak ayah macam tu kan...time incik hijau kecik dulu masuk CC je balik kena rotan...

sekarang bukan main senang pergi mak ayah hantar..balik makayah datang jemput kan...kalau sayang anak jangan la buat macam tu cuba ajar dia tentang ilmu dunia akhirat kan da tahu kan tangjungjawap sebagai orang tua da selesai..kalau dia tak mahu ikut terpulang la..


akhir kata dari incik hijau ini nak bermain game tak salah janji kita da selesai tangjungjawap kita sebagai hamba nya..:)


p/s : terima kasih kersudi baca dan komen di Blog Hijau Itu Bumi Tuhan  ni....kalau sudi like entry ini kalau suka bebenor dengan topik malam ni..hahaa sekian walaikummsalam semua jumpa lagi jika ada masa yang izinkan..:)

6 comments:

Sunah Sakura said...

mak ayah kena kawal n perati anak2 gak tu...lepas bebas, tu yang jadi ketagih main tak ingat dunia..huhuhu

haniekunie said...

adik ak la tu.. tak tau camane nk nasihat lg. tp ade streamyx kt rumah, dah kurang dah die keluar. so pengajaran: di zaman serba mencabar ini, silela install internet berkelajuan tinggi, walau apa service provider sekalipun

Noorul Amera Adnan said...

angah suka main games? :)

amy amiza said...

suka jugak men game....hehehe...

nuyui a.k.a miss YUI said...

game ea..lama dah xmen..dah xminat..

angry bird yg jd bualan org pon xpernah sntuh..

Cik Pulau said...

main game kat lappy je..
takdela main yg on9 punya..
muahahha

 

Copyright 2013 © Hijau Itu Bumi Tuhan. Design by Ayu Barbydol