Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani( Al-Faatihah 1:1 )

Monday, May 16, 2011

marah itu tanda sayang??

assalammualaikum...


entry kali nie memang tengah marah pada adik angah bongsu angah 2...
baru umur 14 tahun sudah pandai cakap bohong pada abang and kakak nya...kalau di tak cakap bohong angah tak marah dia pun just angah nak tau KENAPA BALIK LEWAT MALAM 2 ja lepas tu bagi orang lain belaga sesama depa....apa salah nya kalau cakap perkara yang betoi kan...angah pun senang hati dapat jawapan yang sedap di dengar....ini tidak cakap orang 2 la orang ni la...yang mana 1 yang betoi..???kan tak pasai-pasai makan penampor kan...kalau nak main game bukan angah download masuk dalam laptop angah ni.??main puas-puas janji adik-adik angah happy dengan angah...tak mau lagi main di luar sana...jimat la duit sikit,duit 2 boleh belaja makan bila kita nak makan apa yang teringin kan...so duit yang kita ada 2 boleh la beli apa yang kita nak beli kan...tak salah habis kan dulu pada makan...jangan kita habiskan duit kita ke jalan maksiat kan...yang memang la haram ..yang ni halai lagi duit yang kita jimat 2...ini tidak pantang ada duit pergi enjoy bila tak ada duit mula mintak at umi...

fikir la wahai adik ku bukan angah tak sayang adik tapi angah tak mau adik jadi orang lupa daratan kita...ingat la kita bukan la senang sangat kita hanya hidup low proflie sahaja...so angah tak mau adik buat macam 2 lagi bagi hangin angah naik lagi....angah sudah janji tak mau jadi panas baran lagi...biasa la bila kita marah 2 macam-macam boleh belaku kan...mula syaitan nak masuk kan minyak petrol kan...hehehhe

so angah mau happing la macam nie tak gaduh-gaduh cool sahaja...tapi jangan la sampai pijak kepala pulak..

ok adik angah mintak maaf tau....lain kali jangan buat macam tu lagi tau..

hanya gambor sahaja


P/S:buat baik di balas jahat...hehehhehe

14 comments:

tomatokering :) said...

huhu besela tu angah .. ceq pon ada adik laki jugak .. tp sebek dia bukan jenis melawan .. depa tu kena tegoq banyak kalai baru nk taw .. hu

EYFAalias said...

amboi. garangnyaa. hehe. tapi xpe untuk kebaikan adik2 kan :)


http://eyfaaliasstory.blogspot.com/2011/05/percubaan-membuat-doodle-esp2.html

Ros Anisza said...

waktu umur macam nilah, kita patit tegur adik-adik bila dia buat kesalahan.. kalau dah besar nak tegur pun susah...

♥yaya budak suka embun♥ said...

yaka marah tanda sayang?

mungkin la..tapi kalau bab adik beradik ni sah2 la bila kita marah, maknanya kita sayang dia. dah jadi tanggungjawab kita la utk tegoq, tapi jangan la sampai pukui2 teruk taw angah taw..sabaq banyak2 na..

NEW ENTRY :TIADA YANG KEDUA

Muslimah Optimis said...

terharunya kalo dapat abang macam ni.. :D
akak pun sayanga adik2 akak

H Y D E said...

abang macam ni la bgus, prihatin kat adik2 dia. cuma jgn kasaq tapi tegas ja. depa dengar cakap, respek pun kita dapat dari adik2 kita.

*teringin nak ada abang, sebab aku ada kakak ja. haha.

Solihin Zubir said...

aku pun slalu gak marah adik2 aku.. biasalah.. anak sulung... heheh...

angah said...

to all:tq la

kiera'sakura said...

btol marah tandanya syg bukan benci... =)

angah said...

hahahahha

udin said...

sabaq bro.. mmg adik2 laki lagu tu.. ceq siap ada 3 lagi kat bwh.. semua laki2.. masing2 ada ragam sendiri.. takpa baguih la tegur sbg peringatan.. hehe..

meaw said...

waaa angah. bagus...kena tegas angah,adik angah sama la macam adik onie tu,baru f2 dah pandai balik malam2,geram betol rasanya... sekali onie tegas dengan dia...tunduk je..esok2 buat lagi,budak zaman sekarang angah,huhu....

susah gak jadi anak sulung..

angah said...

hahhah sulung.??

meaw said...

yaaa,sulung...onie yg sulung..

 

Copyright 2013 © Hijau Itu Bumi Tuhan. Design by Ayu Barbydol