Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani( Al-Faatihah 1:1 )

Monday, April 11, 2011

puas hati

assalammualaikum...wahai penbaca blog hijau ini..entry kali ni adalah hasil kerja yang di buat di tempat kerja aku nie...nampak senang ja kan..tapi kalau korang buat betapa seksa punya kerja nie..kes dia kena batu yang sekecik 0.5mm...boleh jadi macam nie akibat dok biar ja cermin nie jadi retak seribu...last-last terpaksa la kami bagi pecah kan cermin..dengan menguna hammer untuk bagi pecah cermin nie...sampai muka aku penuh dengan kaca la..tangan aku luka terkena kaca 2...tapi alhamdulilah small matter ja bagi aku nie kan..adess lupa pulak perpatah orang tua kita dulu...ehhehe tapi aku da biasa dengan luka-luka nie..adat la pomen kan..tak kan tak luka langsung...kalau tak mau luka-luka nie tak jadi pomen kan jadi suri rumah 48jam..hahha ok balik pada tajuk kita nie...harga cermin depan nie agak mahal la..sebab cermin depan nie ada 2 jenis iaitu 1 layer dengan 2 layer....kerbanyakkan la kereta sekarang semua guna 1 layer ja 2 yang bila kena batu kecik pun boleh retak seribu...kalau kita guna 2 layer insyaALLAH la lebih selamat sikit effects bila pecah nanti..kalau pecah pun tak kena muka yang hemsem and yang cantik 2...nie la hasil nya bila di koyak cermin nie.
ini la hasil nya bila sudah koyak cermin yang retak and bakal pecah bila-bila masa ja nie...

ini la wajah pomen yang turun pandang untuk menbantu kami di workshop tempat aku berkerja nie...setelah rehat sekejap lalu aku dengan pantas snap 2-3 gambar untuk dimasukan di dalam blog ini...
ini la hasil nya yang sudah siap dipasang di kereta perdana yang pecah cermin nya...sory la gambar gelas pulak..biasa la tak nak snap gambar selepas siap di pasang di kereta nie....setelah 2jam ini la hasilnya cantik kemas sedap mata owner nak lihat nie...ehhehhe
nampak kemas kan selepas dipasang di kereta ini kan...kalau snap gambar siang sure elok nie kan..apa kan daya masa tak mengizinkan aku nak snap time cerah tadi...hehehhe


p/s: korang kalau jumpa lori yang sarat dengan pasir or batu-bata kalau boleh kita potong or slow kenderaan kita nie..kerna akibat nya boleh jadi macam nie la..habis beratus-ratus ringgit nak buat cermin nie...

sekian terima kasih kerna sudi singgah,komen,and follow di blog hijau ini

10 comments:

saya bukan tomato said...

teringat insiden balik kg dolu.. kena batu lori pnye pasai.. huhu

angah said...

erika:taw xpa kalu leh dok jauh or potong lori 2..heheh bahaya...

HajarRasdi [BdkKck] said...

wahhh!! hebat angahkan..pasni bila dah ada kita hantar kat bengkel angah je la.. dapat discount.. =p

angah said...

hajar:xdak hebat mana pow..juz dok saja n snap gmbaq nie...hahhah boleh ja kalu nk wat la..hehhe

bulat said...

akak tatia selalu kna jgk.... apala moral la jgn ikot belakang loro besaq naaa..

angah said...

tatia:kalu kita followblkang lori mmg cm nie...angah hari 2 kena batu kecik ja...tp nmpak la ksn 2 slmat la 2 layer...

CikTomyam said...

^_________^

shahjiehan said...

hebat pomen nih.. masukkan cermin ni pakai tali ke???

shahjiehan said...

jom baca dan komen 10 Kereta terbaik Polis | ! !shahjiehan [dot] com ! !

Nobita Sensei said...

kopak duit kalau hari-hari kena macam ni.

 

Copyright 2013 © Hijau Itu Bumi Tuhan. Design by Ayu Barbydol