Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani( Al-Faatihah 1:1 )

Tuesday, March 15, 2011

helmat arai or helmat yang barai

assalammualaikum..wahai kawan2 semua hari ni aku nak share serba sikit ni tentang helmat yang makin popular sekitar dahulu hingga sekarang ni..dulu jangan tanya la berapa helmat yang depa pakai 2...hanya orang kaya ja boleh memiliki helmat yang semahal itu..hanya boleh tengok ja orang pakai di kepala nya..rasa teringin nak tapi tak berapa nak mampu nak memilikinya...sehingga sangup mencuri untuk kepentingan diri sendiri ni...apakan daya nak beli sebijik pun jenuh cari duit...

tengok disign tak lawa mana pun tapi harga nya boleh tahan la punya mahal ni...kalau tak duit la jangan harap la nak pakai benda ni kan...buruk2 ni pun harga 3k lebih ni...aku nak pakai haram tak mampu nak pakai benda ni...hanya pimjam ja dari kazen aku ni...biasa la kazen aku ni anak high profile nya orang...aku ni anak low profile ja..hehehe
aku hanya mampu pakai helmat ni ja sekarang ni biasa la anak low profile kata kan...
hanya tinggal yang ni ja...yang lain kazen aku pakai sampai hilang la...da la nak beli mahal lagi kena kumpul duit sana sini...baru boleh dapat benda nie...sekian lama aku dok merata tempat cari ni akhir nye aku bertemu jua dengan nya..hehhe.buruk kan helmat nie.??
biar buruk tapi amat rare bagi aku ni...


p/s: kalau ampa nak pakai helmat yang mahal 2 boleh tapi pandai jaga la jangan cuai sangat macam kazen aku 2....pakai sampai hilang helmat aku 2..da la nak beli mahal..biasa la aku ni anak low profile ja..

8 comments:

fRaMe+LenSeS said...

sentimental value tu bro..;)

angah said...

hehhe taw xpa kazen ak nya helmat nie..
ak xmampu nk pakai benda nie..
harga dya dekat 3k lebih la...

fRaMe+LenSeS said...

mahai sangat nak beli.. **pengsan**

angah said...

taw xpa ak nk beli pow pk 10 kali..
bru leh beli nie..hahaha

efa said...

wuwu mmg helmet cmtu mahal ok!!dulu member hilang helmet cmtu tinggal sat ja kot tuptup adess melepas pada pencuri mana tah..tu dekat mall ni kalau tempat biasa lagi la kena jga helmet yg bpa pnya mahal tu huhu

kiera'sakura said...

pakai helmet dlm kete blh? hahaha

sape kte xbce, aku bce la blog ko angah...

angah said...

efa:taw 2 yg angah xmo beli helmat 2...bek beli yg brai cukup...

angah said...

ira:booleh ja..rally leh ja pakai helmat dlm keta...
yela owg len la yg xnpak 2...hehhe

 

Copyright 2013 © Hijau Itu Bumi Tuhan. Design by Ayu Barbydol