Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani( Al-Faatihah 1:1 )

Sunday, April 1, 2012

sepetang bersantai di ban pecah



   Bismillahirahmanirrahim..

assalammualaikum...

alhamdullilah la masih di panjang kan umur untuk blogging di Hijau Itu Bumi Tuhan 

back to tpoic la kan...sure korang tetanya apa itu BAN PECAH kan,rasa ada yang fikir ban tu berpecah dua kan..itu semua karuk bebenor..ok itu ban pecah itu adalah diantara kuala ke sungai dan ke kawasan laut terus..orang yang duduk dekat situ la yang cakap tak tahu la betoi ke tidak...

ok sepetang incik hijau lepak di ban pecah duduk keseorangan di sana...tanpa di temani kan dengan bunga #EH ok itu semua gurauan sahaja..

sambil santai bunyi ombak rindu #eh ombak laut la..dengan angin pantai petang kan...Ya Allah besar NYA nikmat mu Ya Allah...tenang sahaja santai di ban pecah planning last minute la..asal nya incik hijau nak pergi penang nak tengok cup prix la..sampai sungai bakap je orang langar belakang kereta incik hijau...sangat hampa sebab kena macam tu...last planning berubah terus balik ke bagan serai dan cari idea nak lepak mana pulak,terus incik hijau pergi ke ban pecah untuk tenang kan fikiran kan...

ok korang tengok la sendiri gambar yang di snap guna hand phone GALAYX cap ayam je...tak mau cerita banyak-banyak mai usha gambar ni ye..:)



tenang je bila tengok ombak 2...


bang banyak ikan dapat..???
"boleh la..banyak jugak rezeki"
best la tengok orang memancing kan...layan deme semua kan...


ni waktu jam 06:30 PM ingat nak tunggu waktu senja baru nak shoot gambar
tapi keadaan tidak menizinkan sebab cuaca nak hujan langit menjadi gelap so terpaksa gerak


#eh sapa pulak mamat ni...

ini la owner pemilik blog Hijau Itu Bumi Tuhan A.K.A. Incik Hijau or Incik Angah


nota incik hijau/: sapa2 yang tak biasa pergi santai ke ban pecah mohan pergi ke sana untuk menikmati keindahan alam semula jadi di sana...subbahanAllah besar kuasa Allah...

2 comments:

Akim Iqbal said...

tak ajak aku ! grrr

incik hijau said...

@Akim Iqbal sory la der aku xtaw hg ada ke x..hehehe next week jom la...heheh

 

Copyright 2013 © Hijau Itu Bumi Tuhan. Design by Ayu Barbydol