Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani( Al-Faatihah 1:1 )

Sunday, August 7, 2011

tips nak hilang sengal-sengal di badan kita semua...

gambar hiasan dari google

assalammualaikum....

entry kali ni angah nak share serba sikit tips nak buang angin dalam badan kita..

kebanyakkan la manusia sekarang selalu kena sengal2 kan...

cara-cara nak hilang kan sengal2 ni..


  1. ambil air suam tidak terlalu sejuk sangat,selepas itu rendam bahagian yang sengal 
  2. ambil halia yang mentah sapu bahagian yang sengal tersebut,basuh dahulu dengan bersih kemudian baru la sapu halia tersebut ke tempat yang sengal tadi...
  3. minum air halia(halia baru),hancur kan halia tersebut rebus macam biasa la..guna sampai tidak ada rasa halia lagi...
  4. kalau nak lagi elok kan..berendam dalam kolam air panas yang di ulu lenggong,baling yang paling dekat dengan angah...

ok la serba sikit yang angah tau ni...
selamat mencuba korang semua...angah da try hasil nya terbaik,..:D

p/s: angah dapat dari orang asli yang berhampiran dengan angah..

16 comments:

Nyamuk Terbang said...

esk kena cuba
td dh sengal dh bdan
haha

tomatokering :) said...

pasni nak halia2 kan kaki mama . kekeke

...ღBaByLuRVeღ.... said...

yg ke 4 tu sgtt syiookk...angah nk promote kg sendiri le tuuu...hhaha...

aliaa farhana said...

err jap....halia yg wat air tu, gune halia yg dah sapu2 kat bahagian sengal 2 ke? ke yg baru? errrr

angah said...

share la dengan kawan2 semua..

wait halia 2 beli baru..

Cik Reena Tan said...

sat nak blogging sampai sengal.. baru try tips angah nih. hehehe! :)

Faiz said...

petua nie...hehe..nice..=)

Azham Vosovic said...

Sebagai orang Baling, saya amat berbangga dgn Ulu Legong hehehe

kaizen said...

bagus gak nih...tq sudi share

*sy ade produk kesihatan untuk hilangkn sengal2 badan ni harga pon berpatutan boleh emel ke crcrew.002@gmail.com

**bukan sengal2 badan jer skait2 kronik seperti gout & darah tinggi pon boleh.. migrain, resdung, lelah boleh cuba

latest entry Apa Yang BLOGGER PERLU ADA?? [PART 2]

Citrus Azwa said...

nak cubalah...badan saya mmg kdg2 sengal gak la..hihihi...:)

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

boleh try ni...tQ for the tips

Muhd Fadil said...

aku pakai ameltz yoko yoko.

kiera'sakura said...

mama.. tunggu anak mama balik,kasi halia 1 bdan..hihihi

Farhana Jafri said...

amboi! org kmpung!! hahaha.. dh lma x p kolam air pnas tu.. bab nk minum air halia tu yg pyah tu.. huuu~~~

rosman mohamed said...

mandi hot shower..alhamdulillah

rosman mohamed said...

mandi hot shower..alhamdulillah

 

Copyright 2013 © Hijau Itu Bumi Tuhan. Design by Ayu Barbydol