Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani( Al-Faatihah 1:1 )

Monday, August 8, 2011

permainan semasa zaman kekanakkan lagi...



assalammualaikum...

entry kali angah nak cerita sedikit zaman kanak-kanak 2..sebelum itu angah nak wish sekejap la pasai bulan puasa yang tak lama lagi nak raya kan..selamat menjalani ibadat berpuasa,ibadat tarawih di bulan yang mulia ini..

ok!petang tadi angah pergi ke suatu tempat kan..angah ternampak keriangan yang ada pada kanak-kanak tersebut yang bermain "penutup botoi or tudung tin" yang menjadi kegilaan semasa zaman kanak-kanak lagi...permainan yang sangat best kan..

sapa yang paling tinggi point dia kan..dia la raja tudung tin ni..sampai ditakuti oleh golongan yang baru nak UP kan...sapa lagi kalau bukan owner blog ni yang jadi raja tu..HAHAH

bila lihat budak-budak tu bermain,macam nak join duduk sekali kan...bukan apa angah takut gelaran KING OF TUDUNG TIN jatuh di tangan angah kan...HAHA tapi itu semua hanya tinggal kenangan di zaman kanak-kanak kan..sebab angah sudah besar dari budak-budak tersebut rasa malu pulak nak join sekali..nanti orang cakap angah ni akal budak-budak lagi...yang tu buat panas teliga kan...HAHAH 

bila budak-budak itu bermain pun sudah cukup seronok kan...walaupun tak berJOIN sekali main dengan budak-budak itu..



ihsan dari google


p/s: sapa yang biasa main tudung tin 2 tahu la nikmat nya..

11 comments:

Cik Domo said...

yearrrr!! sgt seronok main mende ni...hahahaha~

lagi seronok kalau masa tebar n timbang pass..benggang je org len tunggu turn...hek4

aliaa farhana said...

best gile kot game ni...br je 2 hari lepas suh adek kumpul tutup botol byk2...nak maen...hahaha

Nur Intan Syafinaz said...

suke main..tp slalu kalah..wawawa..tp budak2 skrg dah tak nmpak main dah..

angah said...

hahahah best game nie...pas nie dok saja nk men gak la..xla bosan kn..:P

amirah said...

biasa nk p mengaji bdk2 laki men benda ni budak pmpuan men batu tujuh

HoNeY ღ HuBBy said...

eleehhh HUBBY ngade..KING OF TUDUNG BOTOL ye...meh try lawan QUEEN OF TUDUNG BOTOL ni skali..tgok sape lg hebat..haha..(",)

angah said...

amirah: taw xpa..


honey: ala takut nanti...mals la nk lawan kn..:P

kiera'sakura said...

lupa dh maen nie cm mane.. hihihi

liyanaanayil said...

http://syahyunx.blogspot.com/2011/08/saya-mahu-jadi-budak-balik.html

DONE ! hiks :DD

Cik Tasya merapu said...

terror sgt la sy main2 bab ni,haha

Isteri Encek Bard said...

angahhhhhhhhhhh akak teror men ceper nie

 

Copyright 2013 © Hijau Itu Bumi Tuhan. Design by Ayu Barbydol