Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani( Al-Faatihah 1:1 )

Sunday, May 1, 2011

karnival kuale kangsor


assalammualaikum...

pada 30hb kami warga jerung utara pergi memeriahkan karnival kuale kangsor...dengan baju rasmi northern shark kebiruan gitu...perzhh memang best kot kali join macam dugaan datang pada ku pergi dan balik dari kuale kangsor tadi...time aku pergi semalam banyak dugaan sunguh....aku menunggu member aku dari pukul 00:00A.M (janji melayu).....sampai jemu aku dok tengok budak2 dari utara yang lalu-lalang di depan mata aku semalam...ada yang bawak vespa,ada yang bawak double R,ada bawak RXZ 5speed and 6 speed(siap depa supermen nak mati awal )panas aku dok melihat mereka buat aksi begitu...rasa macam nak baling batu ja bila depa semua lalu....dengan moto aku buat hai pulak lastminit....mula2 lampu terpadam pas tok speed aku down terus...sakit betoi la aku dok ride seorang diri tinggal kan member2 aku...dah la moto tak cukup sifat semalam...roadtax pun tak ada nak masuk susur keluar tol kuale kangsor ada polis dok kejar kami dari belakang jenuh betoi nak lari semalam...selamat la aku tak lepak dengan dak mat rempit semalam...kalau tak dengan aku2 dok kedalam...bahaya betoi la orang lain buat tahi orang lain dapat bala...mana bleh macam 2...kalau aku nak kena bior le aku buat sekali...tapi alhamdulilah la aku selamat dari polis peroda 2 dok lepak di kedai makan dekat homestay kami yang banglo gitu(macam bulat cakap)padahai dewan ja pun...saja nak sedap teliga ja...hahhaha dah badan letih semalam....kalau tak aku memang tak mau pergi la memandangkan jerung baru sedardari koma...aku paksa jugak jerung pergi ke sana..untuk ketemu dengan kazen angah che ain tapi takada rezeki nak jumpa kerna beliau datang lambat ada masalah peribadi nya...apa kan daya aku tak ada rezeki la nak jumpa dengan dia...kami terpaksa gerak awal dari situ....banyak lagi program untuk kami lakukan....pergi mandi,santai,bergambar sesama sendiri yang disnap oleh komeng A.K.A. cameraman kami 
yang aku snap sendiri bukan komeng yang snap
ni adalah moto yang masuk bertanding 
agak lawa jugak vespa ni kan...
balik dengan moto yang bermasalah betoi...habis bering apa entah pecah lain ja bunyi time balik terpaksa slow la nak balik...sangat sedih la kena keluar lagi modal nak buat full overhoul pulak hadoi....sakit betoi la macam nie...



p/s:sampai disini sahaja boleh tujuk gambor dari karnival kuale kangsor....insyaallah next year aku follow lagi kalau aku masih bernafas lagi kan....hehehhhe

16 comments:

azizul said...

fuh...terbakar kampung nampak asap...
terbakar hati siapa yang tahu..
terbakar tengok gambar-gambar kuale...

aku kt johor ni hanya mampu melihat..huhu

tomatokering :) said...

tu dia aihhhh ...........

rosmanizan said...

aku xdpt follow smp penghujung.....huhuhu.....pew2 pown mmg sempoi la......

angah said...

azizul:xpa bro nk wat cm mana xdak rezeki nk follow kn...hehhhe

erika:hahhaha terbek kn..

komeng :xpa bro...jnji kita hppy time ride td...lg pow ak pham ang ada kerjaya ang...ahhahah

Corat-coret said...

huhu...memang pon banyak....siap ade yg tersadai tepi jalan pon ade...kt kk mmg tiap2 tahun ada... =p

shahjiehan said...

syok gilee..tp aku x dpt p..kene kuar ngan family~

angah said...

corat-coret: yup ada geng rxz siap fly lg kalu x mati la depa 2...hahah

shah:2 la pasai ak tugu ang mgs ak ja...heheh

Corat-coret said...

haha...

angah said...

corat-ceret: awt gelak.??

aDisH.sHidA said...

akak nyaris2 nak pegi dah ari sabtu tu....sekali byk keje xdapat nak epcut dr astar ke kuala

@mel said...

angah...big bike x dak ka kat karnival tuh...

momochan said...

wahhh vespa!vespa! best tu bunyi dia kuat prenngg prennggg HEHEHE >.<

kiera'sakura said...

wah kuala kangsar.. kampung belah papa tue... hihihi

angah said...

kak sihda:la awat xp ja...angah di sana...hehehe

papa:ada ja...xbyk pow...

momo:vespa terbek

ira kembo ku:la awat xrojer angah kalu xleh p mini gath ari 2..heheh

Amira Anorah said...

yg vespa tu lawaaaaa..hehe

angah said...

amira:tiap2 thun vespa dpt tmpat petama...

 

Copyright 2013 © Hijau Itu Bumi Tuhan. Design by Ayu Barbydol